Výtažky pro konzervování okurek a zeleniny
Nejprodávanější
Pro nakládání okurek a zeleniny se v konzervárnách používají Konzervárenské výtažky (konzervárenská aromata), které jsou důležitou chuťovou součástí nálevů na okurky a zeleninu. Vyznačují se vysokým obsahem aromatických látek. Hlavním účelem je doplnit a zvýraznit typickou chuť okurek nebo zeleniny.
Vyrábí se rozpouštěním přírodních silic nebo přírodních extraktů koření v jemném rafinovaném lihu. Jak název napovídá, používají se hlavně v konzervárenském průmyslu při kořenění nálevů pro nakládání okurek a sterilované zeleniny. Všechny výtažky jsou vyráběna pouze z přírodních aromatických látek. Výhodou použití výtažků je úspora koření, snadné skladování, čirý nálev, jednoduchá aplikace.
Výtažky jsou z hlediska technologie výroby konzervárenská aromata, která jsme vzhledem k významu použití vyčlenili do samostatné kategorie. Jsou určeny pro velkoobjemovou potravinářskou výrobu. Pro koncové spotřebitele k domácí výrobě nálevů na okurky a zeleninu jsou určeny nálevy.