Lák je, zjednodušeně řečeno, konzervující tekutina, do níž se nakládá maso nebo zelenina. Význam slova lák je tudíž stejný jako nálev, čeština hojně používá oba výrazy. Lák na okurky (byl vyvinut na základě dlouholeté zkušenosti s výrobou láku na znojemské okurky ve spolupráci s tehdejším výrobcem znojemských okurek družstvem Znojemská okurka).
V sortimentu Aromky Brno najdete:
- lák na okurky (připravíte z něj sladkokyselý lák na okurky znojemského typu - lák na okurky recept)
- lák na utopence (pikantní lák na utopence s octem a extrakty koření, určen k přímému použití)
- lák na červenou řepu (obsahuje fenyklové a anýzové aroma pro dokonalou chuť řepy)
- lák na houby (podle nás nejlepší lák na houby ve sladkokyselém nálevu)
- lák na zeleninu (připravíte z něj univerzální sladkokyselý nálev na zeleninu i houby)
- lák na hermelín (je určen k přímému použití, bez nutností ředění nebo dalších úprav, vhodný i pro další druhy sýrů)
- lák na zavináče a pečenáče (skvělý jako nálev na ryby, pro nakládání rybích pochoutek)
Traduje se, že lák z okurek má pozitivní účinky na naše tělo: dokáže ulevit těžkému žaludku, pomáhá s trávením, zažene bolehlav po kocovině a hubí bakterie, které způsobují zápach z úst a odstraňuje pachuť v ústech.
S našimi nálevy si usnadníte práci a výsledek bude stát za to. Nechte se inspirovat našimi recepty:
- nálev na okurky znojemského typu - recept
- nálev na okurky pro diabetiky recept
- nakládaná červená řepa recept
- nakládané houby recept
- nejlepší utopenci recept
- nakládaný hermelín recept
- zavináče recept
- domácí pečenáče recept