Vážení odběratelé rádi bychom Vás blíže seznámili s produkty, které nabízíme pro výrobce masných výrobků.
Kořenící přípravky pro masný průmysl lze z hlediska naší výroby rozdělit do dvou skupin:
Kořenící emulze
Emulze koření představují aromatické a chuťové komponenty přírodního charakteru, jejichž chuťová síla a kvalita je standardizována a je možno je podle požadavku odběratelů i několikanásobně koncentrovat.
Základní druhy kořenících emulzí:
Co se týče použití, jak už sám název napovídá, tak emulze paprika sladká je převážně využívána tam, kde chcete docílit barevnosti svých výrobků, kdežto emulze paprikáš dodá vašim produktům kromě požadované barvy, ještě lehce pikantní chuť. Emulze konkrétního koření lze pak použít jako náhradu za přírodní koření.
Výrobky mají malou nevýhodu, a sice jsou konzervované, ale vzhledem k dávkování se nepřenese do konečného produktu nijak výrazné množství konzervantu.
Extrakt koření na pevném nosiči
Jedná se o vysoce mikrobiologicky čisté kořenící směsi nebo jednodruhové koření.
Výroba spočívá v nanesení extraktů koření na sůl a důkladné promíchání. Spolu s požadovanou chutí a vůní do výrobku také vstupuje určité množství soli, které je nutné zohlednit ve vaší receptuře.
Jednodruhová koření:
Směsi koření
Samozřejmě jsme schopni připravit kořenící směsi nebo emulze dle vašich požadavků a konkrétní receptury a technologie.
Všechny naše výrobky se vyznačují vysokou kvalitou, každá vstupní i výstupní surovina je kontrolována a zakládáme si na použití přírodních surovin.