Blog, Strana 2
Technický peroxid vodíku je čirá tekutina, která se skládá z vodíku a kyslíku. Díky tomu je jeho použití ekologicky šetrné. Můžete ho znát také pod oz...
Vážení zákazníci, jak jsme vás již dříve informovali EFSA, tedy Evropský úřad pro bezpečnost potravin,v roce 2018 po řadě testů mnoha druhů rumového e...
Na první pohled jednoduchá uvnitř výjimečná V posledních letech přitahuje pozornost zdraví prospěšná funkční potravina - kořenová zelenina Beta vulga...
Základním rozdílem mezi průmyslově vyráběným kečupem a domácím kečupem je výběr surovin na přípravu. Průmyslově vyráběný kečup je hlavně z rajčatového...
Zmínky o existenci tzv. tuzemského rumu pochází už z 19. století, kdy se začal vyrábět ve střední Evropě jako levnější náhražka tehdy velmi drahého ku...
K našim plastovým kanystrům si můžete přiobjednat i praktický doplněk - výpusť s kohoutkem, která vám usnadní manipulaci s tekutinami. Kanystr na vod...
Plastový kanystr na vodu se hodí do každé domácnosti, skladu, velmi oblíbené jsou také např. v bezobalových prodejnách nebo pro chataře a chalupáře. ...
Používáte aromata při výrobě potravin nebo jen při domácím pečení? Připravili jsme pro vás přehled tekutých nosičů aromatických látek a zhodnocen...
Používejte při čištění pračky a praní bílý ocet, vyčistí pračku, prádlo vybělí i změkčí a nahradí i aviváž. Stojí pár korun, je šetrný k přírodě a jeh...
Čištění myčky octem prodlouží životnost vaší myčky nádobí. Nemusíte se spoléhat jen na chemii, snadný, levný a ekologický způsob jak vyčistit my...
Ocet je levný, šetrný k přírodě a přesto vysoce účinný univerzální čistící prostředek. Uplatnění najde v celé domácnosti. Jaký ocet použít na úklid? ...
Maltodextrin je oligosacharid popř. polysacharid, který se v našem střevě štěpí postupně na glukózu. Vyrábí se enzymatickou hydrolýzou škrobu nejčastě...
Ananasové aroma se využívá v konzervárenství na dochucování ovocných (např. hruškového, broskvového nebo ananasového kompotu) a zeleninových kompotů (...
My Češi jsme národ houbařů, milujeme houby na všechny způsoby, sušené, zavařené, v omáčkách, v polévce, v rizotu, na slano, zavařené houby na kys...
Nakládané houby patří k velmi oblíbeným pochutinám, co národ, to jiná chuť. U Čechů jednoznačně vítězí sladkokyselý nálev na houby s octem. Připravili...