Blog, Strana 4
Dovedete si představit zimu a Vánoce bez horkého voňavého vánočního svařáku? My také ne, a aby pro vás byla jeho příprava co nejrychlejší a nejj...
Co je to uzené aroma? Uzené aroma slouží jako přídatná látka do potravin. Účelem je přidat uzenou chuť do výrobků, kde se tato chuť nenachází nebo zv...
Charakteristika octa Ocet má své nezastupitelné místo při konzervování potravin a dochucování pokrmů. Z chemického hlediska jde o zředěný rozto...
Historie punče Na soutěžní otázce: “Odkud pochází punč”?, bychom asi všichni pohořeli. Jeho domovinou je totiž až daleká Indie! Do Evropy se dostal d...
Co je vlastně medovina Medovina je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením medu a vody. Místo vody se někdy používá ovocná šťáva. K ochucování ...
K ochucování zakoupené nebo vyrobené medoviny můžete využít aromata z produkce Aromky Brno. Jak vyrobit medovinu ochucenou našimi aromaty? Běhe...
Domácí pálení ovoce sice není povoleno, ale domácí ovocnou pálenku z vlastního ovoce můžete získat legální cestou, tzv. pěstitelským pálením. Pokud ne...
Tento typ kouře, používaný k docílení vůně a chuti bez uzení, patří mezi nejčistší a nejekologičtější. Tekutý kouř mnozí považují za symbol potravinář...
Karamel je nejrozšířenější potravinářské barvivo, které se používá k barvení masa při uzení. Vyrábí se karamelizací cukru a používá se při vaření již ...
Vanilkový extrakt je produkt získaný extrakcí vanilkových lusků pomocí alkoholu. Proces extrakce zkoncentruje aromatické látky a vznikne výrazně aroma...
Je tu podzim, jedno z nejbarevnějších období roku, a s ním přichází i sezóna dýní. Druhů dýní je spousta, mezi nejpopulárnější však stále patří japons...
Vanilin je bílá krystalická látka se silnou květinovou vůní a sladkou chutí. Vanilin může být ve formě přírodní nebo syntetické. Nejčastěji se s ním ...
Kdo by neznal lečo - skvělý, rychlý, zdravý a poměrně levný pokrm z paprik, rajčat a cibule? Pochází z Maďarska, kde se mu správně říká lecsó. Je to t...
Nakládané okurky jsou neodlučně spjaté s městem Znojmo, které se pyšní dlouhodobou tradicí pěstování a konzervování této tradiční tuzemské pochoutky. ...
Znojmia je tradiční značkou, která se proslavila především výrobou sterilovaných okurek. Kořeny této značky jsou neodlučně spjaty s dlouholetou tradic...