Blog, Strana 4

Vánoce bez svařáku? Nemožné!

Dovedete si představit zimu a Vánoce bez horkého voňavého vánočního svařáku? My také ne, a aby pro vás byla jeho příprava co nejrychlejší a  nejj...

Uzené aroma

Co je to uzené aroma? Uzené aroma slouží jako přídatná látka do potravin. Účelem je přidat uzenou chuť do výrobků, kde se tato chuť nenachází nebo zv...

Ocet - výroba a použití lihového kvasného octa

Charakteristika octa  Ocet má své nezastupitelné místo při konzervování potravin a dochucování pokrmů. Z chemického hlediska jde o zředěný rozto...

Punč - výroba i recept

Historie punče Na soutěžní otázce: “Odkud pochází punč”?, bychom asi všichni pohořeli. Jeho domovinou je totiž až daleká Indie! Do Evropy se dostal d...

Medovina - výroba a historie

Co je vlastně medovina Medovina je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením medu a vody. Místo vody se někdy používá ovocná šťáva. K ochucování ...

Ochucování medoviny

K ochucování zakoupené nebo vyrobené medoviny můžete využít aromata z produkce Aromky Brno.  Jak vyrobit medovinu ochucenou našimi aromaty? Běhe...

Pěstitelské pálení

Domácí pálení ovoce sice není povoleno, ale domácí ovocnou pálenku z vlastního ovoce můžete získat legální cestou, tzv. pěstitelským pálením. Pokud ne...

Tekutý kouř

Tento typ kouře, používaný k docílení vůně a chuti bez uzení, patří mezi nejčistší a nejekologičtější. Tekutý kouř mnozí považují za symbol potravinář...

Karamel na uzení masa

Karamel je nejrozšířenější potravinářské barvivo, které se používá k barvení masa při uzení. Vyrábí se karamelizací cukru a používá se při vaření již ...

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je produkt získaný extrakcí vanilkových lusků pomocí alkoholu. Proces extrakce zkoncentruje aromatické látky a vznikne výrazně aroma...

Dýňový kompot s příchutí ananasu

Je tu podzim, jedno z nejbarevnějších období roku, a s ním přichází i sezóna dýní. Druhů dýní je spousta, mezi nejpopulárnější však stále patří japons...

Vanilin

Vanilin je bílá krystalická látka se silnou květinovou vůní a sladkou chutí. Vanilin může být ve formě přírodní nebo syntetické. Nejčastěji se s ním ...

Lečo - varianty receptů, historie a průmyslová výroba

Kdo by neznal lečo - skvělý, rychlý, zdravý a poměrně levný pokrm z paprik, rajčat a cibule? Pochází z Maďarska, kde se mu správně říká lecsó. Je to t...

Znojemská okurka od PT servis

Nakládané okurky jsou neodlučně spjaté s městem Znojmo, které se pyšní dlouhodobou tradicí pěstování a konzervování této tradiční tuzemské pochoutky. ...

Okurky Znojmia

Znojmia je tradiční značkou, která se proslavila především výrobou sterilovaných okurek. Kořeny této značky jsou neodlučně spjaty s dlouholetou tradic...