Vanilková esence

vanilkove-aroma-260ml_1Opravdu hledáte vanilkovou esenci? Tento pojem se totiž často používá pro vanilkový extrakt nebo vanilkové aroma. Oboje koupíte v našem e-shopu, nabízíme vanilkové aroma a také přírodní vanilkové aroma Bourbon

Jako vanilková esence může být označen i vonný olej pro aromaterapii, difuzéry nebo pro ošetření pokožky, ale také vonná svíčka. Dokonce existuje vonná vanilková esence pro vířivky.

V sortimentu máme i další oblíbené produkty z vanilky:Banner Vanilka (1142 x 542 px) (Příspěvek na Facebooku)

Vanilkový extrakt

Aromka Brno nabízí vanilkový extrakt té nejlepší kvality. Vanilkové lusky na jeho výrobu jsou prvotřídní kvality původem z Madagaskaru. Extrakt má konzistenci hustého sirupu a obsahuje přibližně 10 % semínek vanilky. 

Jak použít vanilkový extrakt nebo aroma

Vanilkový extrakt se používá v malém množství pro zvýraznění vanilkové chuti a dodá pravou jemnou vanilkovou příchuť. Kapka kvalitního vanilkového extraktu dokáže víc než dva sáčky vanilinového cukru, lžička extraktu nahradí i polovinu čerstvého lusku. Vanilkový extrakt se používá na stejné účely jako vanilkový cukr, ale není sladký.

Vanilkové aroma je určené pro ochucování lihovin, likérů a domácího tuzemáku. Je také vhodné pro přípravu sladkých pokrmů a cukrářských náplní, polev nebo na ochucení těsta.

Můžete se také inspirovat našimi recepty, ve kterých hrají roli produkty z vanilky: