Víte, jak na zavařování dýně? Vyzkoušet můžete variantu na sladko s naším ananasovým aromatem, nebo na kyselo a´la Znojemské okurky pomocí našeho nálevu na okurky.
Dýně se stala velmi oblíbenou pochoutkou především v podzimním a chladném zimním období. Hodí se pro sladké i slané pokrmy, obsahuje velké množství vitamínů, betakaroten a další zdraví prospěšné minerální látky, jako například železo, draslík a hořčík.
Pro kuchyňské zpracování dýně a zavařování jsou vhodné všechny druhy jedlých dýní, snad jen s výjimkou dýně špagetové. Velmi oblíbená je japonská odrůda hokaido, která se může zpracovávat i se slupkou.
Dýni můžete uchovat i do zásoby, zavařená dýně vám při správném skladování vydrží i několik let. Tedy, když hned všechno nesníte.
V naší rubrice Recepty pro vás máme dýňové recepty - originální recept na zavařenou dýni ve sladkokyselém nálevu a´la znojemské okurky a recept na zavařování dýně na slano.
Nechte se inspirovat i recepty na zavařování dýně na sladko: