25.10. 2024 celozávodní dovolená - objednávky pořízené po 12:00 hod. dne 23.10. budeme vyřizovat od úterý 29. 10. Více..

Zavařování dýně

Víte, jak na zavařování dýně? Vyzkoušet můžete variantu na sladko s naším ananasovým aromatem, nebo na kyselo a´la Znojemské okurky pomocí našeho nálevu na okurky.Dýně

Dýně se stala velmi oblíbenou pochoutkou především v podzimním a chladném zimním období. Hodí se pro sladké i slané pokrmy, obsahuje velké množství vitamínů, betakaroten a další zdraví prospěšné minerální látky, jako například železo, draslík a hořčík.

Pro kuchyňské zpracování dýně a zavařování jsou vhodné všechny druhy jedlých dýní, snad jen s výjimkou dýně špagetové. Velmi oblíbená je japonská odrůda hokaido, která se může zpracovávat i se slupkou. 

Dýni můžete uchovat i do zásoby, zavařená dýně vám při správném skladování vydrží i několik let. Tedy, když hned všechno nesníte.

V naší rubrice Recepty pro vás máme dýňové recepty - originální recept na zavařenou dýni ve sladkokyselém nálevu a´la znojemské okurky a recept na zavařování dýně na slano.

Nechte se inspirovat i recepty na zavařování dýně  na sladko: