S přicházejícím babím létem je čas ke zhodnocení letošní okurkové sezóny.
I když se toto léto může pyšnit největším počtem tropických dnů a extrémním suchem, i tak ji můžeme považovat za úspěšnou, v našem případě díky tomu, že výroba konzervárenského výtažku č. I, který je základním kořenícím prostředkem pro nálevy do sterilovaných okurek, byla vyšší než v letech minulých, a tím pádem i jeho prodej.
Díky tomuto výtažku jsme součástí téměř všech sterilovaných okurek, které se dostanou do tržní sítě, a jsem rádi, že se můžeme podílet na tradiční české chuti okurek nakladaček.
Pro letošní rok jsme našim zákazníkům, především drobným zahrádkářům, připravili novinku v podobě nálevu na okurky, což je koncentrát pro přípravu láku. Ale má mnohem širší využití, např. do nálevů na sterilaci hub, paprik, cuket a jiných druhů zeleniny. Více informací se můžete dozvědět na samostatném webu tohoto produktu www.nalevnaokurky.cz.
Velice nás těší, že se nálev mezi zákazníky ujal a byl pozitivně přijat. Jeho prodej bude samozřejmě pokračovat i nyní, v době sklizně dalších druhů zeleniny.
V naší nabídce také najdete česnekové aroma, které je vhodnější pro pikantnější typy nálevů a hlavně tam, kde vyžadujeme výraznou vůni a chuť po česneku.
Ovocná aromata
V letním období jsme také uvedli v život novinkovou řadu ovocných aromat – aroma brusinka, aroma lesní jahoda, aroma ovocný koktejl – mojito, aroma jahoda, kterými jsme rozšířili již zavedenou základní řadu – meruňka, hruška, zelené jablko, černý rybíz.
Aromata jsou vhodná k ochucování ovocných destilátů, pálenek, ale také třeba k netradičnímu ochucení ovocných vín nebo nápojů s nízkým obsahem alkoholu.
Konzervování zeleninových směsí
A protože pokračuje nadále konzervárenské období doporučujeme z naší nabídky
konzervárenské aroma č.III vhodné pro přípravu nálevů na zeleninové směsi – saláty, čalamády. Dále pak anýzové a fenyklové aroma pro přípravu nálevů na červenou řepu.
Přejeme Vám krásné podzimní dny a více o našich výrobcích naleznete na našich stránkách.