Sterilovaná zelenina - nabídka

V měsíci září jsme pro Vás připravili nabídku výtažku a nálevu na zeleninu ke kořenění nálevu na sterilovanou zeleninu, abyste mohli podpořit své zdraví i v průběhu roku, kdy není možné si čerstvou zeleninu vypěstovat. Tyto výrobky vyrábíme pouze z extraktů přírodního koření.

Výrobky pro sterilaci zeleniny jsou určeny pro konzervárny (výtažek), tak pro malé provozy a domácí zavařování (nálev).

Recept na sterilaci zeleniny s použitím nálevu 

Na přípravu nálevu s použitím jedné lahvičky 260 ml nálevu na zeleninu. V 17 litrech vody rozpustíme 0,6 kg soli, 2 kg cukru, přidáme 6,5 litru octa 8% a přimíchejte nálev na zeleninu 260 ml. Připravíte tak 24 l nálevu. Nakládaná zelenina bude mít  skvělou kořeněnou chuť.

Takto připraveným nálevem zalijete sklenice se zeleninou, uzavřete víčky a sterilujete 15–20 min. při teplotě 90 st. Nálev na zeleninu je oblíbený také při zavařování rajčat.

Postup použití výtažku při průmyslové výrobě

Pro představu uvádíme příklad postupu pro přípravu nálevu pro nakládání sterilované zeleniny s použitím výtažků:

Konzervárenské aroma č.III - výtažek na zeleninu v poměru 0,3-2kg výtažku na 1000l nálevu, množství je odvislé od konečné chuti ve smyslu kořeněné chuti.

Upozorňujeme spotřebitele na nutnost dodržení správného dávkování při sterilaci zeleniny a na opatrné zacházení s konzervárenským výtažkem, aby nedošlo k potřísnění pokožky a očí (výtažek obsahuje extrakt pepře a chilli).

Sterilovat téměř všechny druhy zeleniny nebo naložit směsi zeleniny. Na nakládání je určena i kořenová zelenina, pro přípravu zeleninové směsi na svíčkovou.