Svíčková z halali
Sváteční svíčkovou si připravuje snad každá česká domácnost. Zjednodušte si přípravu a zeleninový základ halali si připravte předem s naší směsí koření.
Ingredience na přípravu halali:
- 1 kg mrkve
- 700 g celeru
- 500 g petržele
- 500 g cibule
Ingredience na přípravu 1 litru nálevu:
- voda 870 ml
- ocet 130 ml
- cukr 50 g
- sůl 5 g
- směs koření halali 2,5 g
Návod na přípravu - svíčková s halali kořením:
Zeleninu očistíme a dle libosti nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Podusíme v hrnci cca 15 minut do poloměkka. V mezičase si připravíme nálev smícháním vody, octu, cukru, soli a směsi koření halali, tyto ingredience přivedeme k varu a chvilku povaříme. Dušenou směs zeleniny dávkujeme do sklenic těsně pod víčko, poté zalijeme nálevem do ¾ sklenice.