Domácí halali - recept

Svíčková z halali

Sváteční svíčkovou si připravuje snad každá česká domácnost. Zjednodušte si přípravu a zeleninový základ halali si připravte předem s naší směsí koření. 

Ingredience na přípravu halali: halali

  • 1 kg mrkve
  • 700 g celeru
  • 500 g petržele 
  • 500 g cibule

Ingredience na přípravu 1 litru nálevu:


Návod na přípravu - svíčková s halali kořením:

Zeleninu očistíme a dle libosti nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Podusíme v hrnci cca 15 minut do poloměkka. V mezičase si připravíme nálev smícháním vody, octu, cukru, soli a směsi koření halali, tyto ingredience přivedeme k varu a chvilku povaříme. Dušenou směs zeleniny dávkujeme do sklenic těsně pod víčko, poté zalijeme nálevem do ¾ sklenice.