Milujete pudink, ale vadí vám, že je v prášku? Máme recept na pudink z mléka, žloutků a vanilkového lusku.
Ingredience na přípravu:
- mléko plnotučné - 500 ml
- žloutky - 5 ks
- kukuřičný škrob - 40 g
- cukr, event. javorový sirup nebo med dle chuti
- vanilkový lusk dle chuti
- ovoce, piškoty na ozdobu
Návod na přípravu:
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka s cukrem nebo jiným sladidlem a zahřejeme tak, aby se blížilo varu. Mezitím si ve 100 ml studeného mléka rozmícháme 5 žloutků se 40 g kukuřičného škrobu a vnitřek vanilkového lusku, vzniklou směs nalijeme do mléka v hrnci. Pudink vaříme do zhoustnuti. Můžete nalít na piškoty nebo sušenky a ozdobit čerstvým ovocem.
Náš tip:
Pudink lze snadno rozmixovat s máslem (250 g) a vznikne vám lahodný krém do zákusků a dortů.