Vůně tuzemáku je neodolatelná, ať už ho doma používáte při pečení, do koktejlů nebo jen tak. Došel Vám? Zkuste domácí výrobu rumu tuzemáku. Díky našim aromatům to zvládne každý. A navíc nemusíte nic vařit, příprava probíhá za studena.
Ingredience pro domácí výrobu rumu tuzemáku
- lahev vodky nebo jiného neutrálního alkoholu (500ml) - obsah alkoholu 38-40%
- 5 ml rumového aroma cukrářského
- 5 ml vanilkového aroma
- 2,5 ml karamelu lihovinového
Postup přípravy
Smíchejte alkohol s aromaty, následně přidejte karamel. Výsledná barva by měla být krásně zlatohnědá. Dle chuti je možno nepatrně přisladit cukrem. Řádně promíchejte a nechte 24 hodin odstát.
Náš tip: pro ještě lepší dochucení vašeho domácího tuzemáku přidejte pravou vanilku.
Pokud použijete alkohol s vyšší lihovitosti je nutné ředit vodou, nejlépe převařenou a přidávat až nakonec.
Jen připomínáme, že domácí tuzemák smí konzumovat pouze osoby starší 18 let a pijte s rozumem:)