Marináda s tekutým kouřem na maso a ryby
Milujete uzené, ale nemůžete se zbavit myšlenky, že uzení není příliš prospěšné pro vaše zdraví? Máme pro vás řešení v podobě tekutého kouře. Vytvořte si marinádu s tekutým kouřem na maso a ryby dle našeho receptu:
Ingredience na přípravu:
- 1000 g masa
- 16 ml tekutý kouř
- 170 ml vody
- česnek dle chuti
- sůl dle chuti
Postup na přípravu:
Maso v celku nebo nakrájené vložíme do vhodné nádoby, připravíme si 16 ml tekutého kouře a smícháme jej se 170 ml vody. Maso osolíme a potřeme česnekem po celém povrchu. Následně na maso nalijeme připravený roztok tekutého kouře a vody. Marinujeme v chladu v lednici 8 - 12 hodín. Poté maso pečeme.
Tip: Použijte marinádu s tekutým kouřem také na sýry. Domácí uzený sýr na gril si zamilujete!