Unikátní chuť vinného octa vynikne i v marinádě na maso. Dle typu masa můžete do marinády zvolit bílý, červený vinný ocet nebo balsamico. Červený vinný ocet se hodí ke zvěřině nebo hovězímu. Bílý vinný ocet je skvělý k rybám, kuřecímu masu nebo do dresinku na saláty. Připravili jsme pro vás recept na marinádu, které neodoláte:
Ingredience na přípravu:
- 1 lžíce vinného octa (červený, bílý nebo balsamico)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička papriky sladké
- ½ lžičky černého mletého pepře
- 2 lžíce oleje
- chilli dle chuti
Postup přípravy:
Všechny ingredience smícháme a touto směsí potřeme připravené maso tak, aby se marináda dostala do všech částí. Necháme marinovat alespoň 1 - 3 hodiny. Dále maso upravujeme dle zvoleného receptu (pečeme, grilujeme…)