Nakládání okurek bez zavařování je méně pracný způsob konzervace okurek a také velmi jednoduchý. Nakládaná okurka podle našeho receptu zůstane krásně křehká, navíc s pikantní chutí díky našemu nálevu.
Nejlepší nakládané okurky - recept
Budete potřebovat:
- okurky nakladačky (zdravé, pevné, bez kazů)
- nálev na okurky Aromka Brno (+ ocet, voda, cukr, sůl dle návodu)
Omyté okurky osušte a naskládejte do sklenic. Dle chuti přidejte např. kolečka cibule a mrkve. Koření není třeba přidávat, protože nálev na okurky obsahuje optimálně vyváženou směs extraktů koření (kopr, pepř, nové koření, bobkový list, tymián, chilli a hřebíček).
Do připravené směsi vody, octa, cukru a soli se přimíchá nálev na okurky. Připravené okurky zalijte připraveným horkým nálevem. V případě, kdy okurky nezavařujete, je potřeba připravený lák svařit a poté jím zalít okurky ve sklenicích. Sklenice dobře zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.
Po vychladnutí dejte nakládané okurky do ledničky nebo do chladné místnosti. Budou báječně křehké a křupavé, ochutnávat můžete už po týdnu.
Další praktické tipy a rady najdete v našem článku Zavařování okurek nebo v receptech na téma okurka nakládačka - recept na nálev na okurky pro diabetiky a recept na nálev na okurky à la znojemské okurky.
Na našem e-shopu nabízíme produkty pro domácí zavařování a nakládání okurek i další zeleniny.