Tento recept sice nepatří do rubriky Zdravá výživa, ale po takto připraveném bůčku se jen zapráší a ještě dlouho na něj budete vzpomínat:)
Ingredience:
- 0,5 kg vepřového bůčku
- potravinový karamel Aromka
- sojová omáčka
- bílé víno
- česnek
- cibule
- zázvor
- sůl
Postup:
Libový bůček upečte v troubě dohněda a pak ho celý ponořte do vařící vody. To proto, abychom maso zbavili sádla. Poté ho vyndejte a vychladlý nakrájejte na kousky. Do hluboké pánve dejte asi 2 lžíce oleje a naředěný potravinový karamel (Aromka). Přidejte asi 10 lžic sojové omáčky, stejné množství obyčejného stolního vína, jemně pokrájenou cibuli, 2-3 nastrouhané česnekové stroužky, lžičku mletého zázvoru a osolte. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Poté přidejte na pánev i bůček a na mírném ohni nechte maso obalit v karamelové omáčce. Můžete podlít ještě vínem nebo vodou anebo zahustit omáčku škrobem. Podávejte s vařenou rýží, budete překvapeni výbornou chutí:)