S naším nálevem na hermelín si tuto pochoutku připravíte raz dva. Jedná se o olejový nálev s extrakty koření pro nakládání hermelínů a jiných zrajících sýrů. Stačí přidat sýr a cibuli. Nálev je přírodní produkt, lehce pikantní.
Nakládaný hermelín je opravdová pochoutka, můžete ho připravit pro sebe nebo jako “jedlý dárek” pro někoho, komu chcete udělat radost vlastnoručně vyrobeným dárkem.
Ingredience pro přípravu nakládaného hermelínu
- 1 lahev nálevu na hermelín - 1 l
- hermelíny nebo jiné plísňové sýry, např. camembert
- dle chuti cibule, feferonka, olivy, česnek...
Při použití sklenic s obsahem 750 ml Vám 1 l nálevu na hermelín vystačí zhruba na 2 tyto sklenice.
Postup přípravy receptu na nakládání hermelínu
Hermelíny podélně rozkrojte na dvě půky, naskládejte do sklenice a přidejte cibuli. Vše zalijte naším nálevem tak, aby byly hermelíny zatopené. Sklenici uzavřete a uložte do lednice. Nechte min.7 dní uležet. Snažte se to vydržet, výsledek stojí za to!
Na potírání půlek hermelínu je také skvělý ajvar. Kdo rád ostré, vyzkouší ajvar pikantní.
Také můžete vyzkoušet hermelíny nakrájet na menší kousky a vložit do sklenice. Zbytek postupu je stejný, naskládat k němu cibuli, feferonku a zalít naším nálevem. Výsledek bude stejně dobrý, záleží jen na Vás, která varianta Vám vyhovuje více.
Jakmile hermelíny navrstvíte do sklenice, jemně s ní bouchněte o kuchyňskou linku. Vytlačíte tak přebytečné vzduchové bublinky. Takto naložené vydrží minimálně dva měsíce.
Nezapomeňte, že ať už nakládáte hermelíny, zavináče nebo utopence, sklenice musí být vždy dokonale čisté, suché a sterilizované.