Recept na sekt ochucený muškátovým aromatem
Sekt je oblíbeným aperitivem na celém světě. Pro zvýraznění květinové vůně a chuti sektu je ideální přidat muškátové aroma a hned máte originální přípitek pro vaši návštěvu.
Ingredience na přípravu 500 ml:
- 500 ml šumivého vína nebo perlivého vína
- 13 ml muškátového aromatu
Návod na přípravu:
K šumivému nebo perlivému vínu přidáme naše aroma a promícháme. Podáváme chlazené. Lze tak ochutit i bílá vína.
Recept na červené víno ochucené dezertním vermutovým aromatem
Vermut je typ vína, který je obohacený o chuť bylin, má víc procent alkoholu a jemný přídavek cukru. S naším vermutovým aromatem si vermut vytvoříte jednoduše dle receptu přidaním do červeného vína.
Ingredience na přípravu 500 ml:
- 500 ml červeného vína
- 16,5 g cukru
- 5,5 ml vermutového aromatu
- 50 ml vody
Návod na přípravu:
Nejprve rozpustíme dané množství cukru ve vodě. K červenému vínu přidáme vermutové aroma a cukerný roztok. Lze podávat chlazené i jako teplý nápoj.
Více informací naleznete v článku v rubrice blog s názvem aromatizace vín.