Nadýchané piškotové těsto jako základ dortů zná asi každý, ale provoněné přírodním vanilkovým luskem, to je něco!
Ingredience na přípravu:
- 6 vajec
- 60 g (6 polévkových lžic) polohrubé mouky
- 60 g (6 polévkových lžic) moučkového cukru
- celý vanilkový lusk
Návod na přípravu:
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si mixérem vyšleháme tuhý sníh a poté přidáme moučkový cukr, znovu mixérem promícháme. Stěrkou do sněhu zlehka přimícháme žloutky a postupně přes sítko přidáváme mouku. Rozřízneme podélně vanilkový lusk a vyškrabeme vnitřek, který přidáme do připraveného těsta.
Náš tip:
Prázdný lusk nevyhazujte! Dejte ho do mléka a nechejte odstát do druhého dne, vznikne vám lahodné vanilkové mléko. Nebo si prázdný vanilkový lusk vložte do krystalového cukru a po čase máte domácí vanilkový cukr.