Zálivka na okurkový salát

Okurkový salát je naprostá klasika, ať už ho máte v paměti od babičky nebo ze školní jídelny. Jedinečnou chuť mu dodává sladkokyselá zálivka na salát, která je skvělá, osvěžující a tak jednoduchá. 

Pro přípravu octové zálivky na salát můžete použít i skvělé ochucené octy z nabídky e-shopu Aromky Brno:

Můžete se inspirovat našimi recepty na salátovou zálivku s ochucenými salátovými octy česnek a chilli.

Zálivka na salát recept

Na sladkokyselý nálev na salát budete potřebovat:

Připravená octová zálivka na salát vám vystačí zhruba na 0,5 kg salátových okurek. 

Salátovou okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo a osolte. Nechte ji chvilku “potit” a uvolněnou vodu slijte. V misce rozmíchejte vodu, ocet a cukr. Připravený sladkokyselý nálev nalijte na nastrouhanou okurku a promíchejte. Dochuťte pepřem, solí, někdo rád přidává i nakrájenou cibuli a lžíci olivového oleje.

Pro nálev na okurkový salát s octem můžete použít i ocet 5%. Na rozdíl od 8% octa není obarven ani ochucen estragonovým aroma. Díky naředění je 5% ocet možno přímo používat při kuchyňské přípravě pokrmů, má jemnější chuť.