Destiláty

Destiláty (nebo také pálenky či kořalky) jsou lihoviny vyráběné kvasným způsobem. Alkohol (ethanol) při výrobě destilátů vzniká lihovým kvašením sacharidických surovin vhodných pro výrobu alkoholu. K nejběžnějším surovinám pro výrobu destilátů patří obilí, cukrová třtina, víno nebo ovoce. Po lihovém kvašení následuje destilace a další úpravy destilátu na konečný výrobek. Specifickou chuť jednotlivým destilátům dodávají suroviny či ovoce použité k přípravě destilátu. Případně chuť ovlivňuje i způsob jejich ukládání k dalšímu zrání.

K nejběžnějším destilátům patří například whisky, brandy, slivovice, rum, tequila či calvados. Mezi destiláty patří i  ovocné pálenky získané formou pěstitelského pálení (slivovice, hruškovice, višňovice).

Společnost Aromka Brno se tradičním výrobcem aromat (trestí). Naše aromata jsou určena pro průmyslovou výrobu alkoholických nápojů, tak i pro dochucování produktů domácího pálení.