Dochucovadla

Jako dochucovadla (případně ochucovadla) se označují přísady do jídel, která slouží k dochucení pokrmů. Dochucovadla pomáhají dosáhnout požadované chuti a vůně pokrmů, případně jejich chuť zvýrazňují. Mezi dochucovadla patří široká škála produktů: sůl, sladidla, koření a kořenící přípravky, ocet a ochucené octy, kečup, hořčice, majonéza, sojové omáčky či přípravky k ochucování cukrářských výrobků.

Společnost Aromka Brno patří k tradičním výrobcům aromat a výtažků koření, které se používají jako dochucovadla, případně slouží jako přísady pří výrobě dochucovadel (výtažky do kečupů, hořčic, nálevů). Nedílnou součástí produktů společnosti jsou i aromata určená k ochucování lihovin a cukrářských výrobků a směsi koření na výrobu kečupů a hořčice.