Octový nálev
Octový nálev se používá především k zavařování okurek, červené řepy, zelí, hub a dalších druhů zeleniny. Přidáním octa do nálevu dosáhneme kyseleného prostředí, díky kterému pak na zavařování zeleniny postačí teploty do 100 °C. Při přípravě sladkokyselého nálevu se smíchá a zahřeje odměřené množství vody, 8% octa, cukru a koření. Přípravu octového nálevu si můžete zjednodušit použitím kořeninových směsí a kořeninových výtažků. Místo jednotlivých druhů koření, lze použít konzervárenské výtažky nebo směsi koření obsahující všechna tato koření pohromadě.
Společnost Aromka Brno a.s. se tradičně zabývá výrobou kořeninových výtažků a macerátů - nálevů na přípravu sladkokyselého nálevu na okurky a nálevů určených pro sterilaci dalších druhů zeleniny a hub. Kromě nakládání zeleniny a hub se octový nálev používá i na nakládání uzenin, například utopenců. V naší nabídce najdete i hotový nálev na utopence. K výrobě nálevů používáme kvalitní lihový ocet a kořeninové výtažky pouze z přírodních surovin.