Saromex
Pojem saromex je původní označení, které používala Aromka Brno pro extrakty koření na pevných nosičích, které se používají především v konzervárenské a masné výrobě.
Základní surovinou pro výrobu extraktů jsou silice a oleoresiny, které se získávají z přírodního koření. Jako pevný nosič se nejčastěji používá sůl, pšeničná mouka nebo škrob, případně se jednotlivé nosiče mohou vzájemně kombinovat. Výhodou saromexů (extraktů koření) jsou jejich senzoricky neměnné vlastnosti a vyšší mikrobiologická stabilita.
Základní surovinou pro výrobu extraktů jsou silice a oleoresiny, které se získávají z přírodního koření. Jako pevný nosič se nejčastěji používá sůl, pšeničná mouka nebo škrob, případně se jednotlivé nosiče mohou vzájemně kombinovat. Výhodou saromexů (extraktů koření) jsou jejich senzoricky neměnné vlastnosti a vyšší mikrobiologická stabilita.
Společnost Aromka Brno je tradičním výrobcem sypkých extraktů koření (saromexů), a to jak jednodruhových, tak i směsí extraktů koření určených pro výrobu masných produktů, kečupů, hořčice a dalších.
Extrakty koření jsou vyráběny pouze z přírodních surovin.
Extrakty koření jsou vyráběny pouze z přírodních surovin.