Připravili jsme pro Vás recept na skvělé domácí pečenáče z kapra nebo i jiného druhu ryb.
Díky našemu nálevu na ryby je příprava velmi snadná a rychlá. Pokud vám po Štědrém dni zbudou porce obaleného kapra, budete mít práci ještě jednodušší a na Silvestra si pochutnáte na gurmánských pečenáčích. Připravit si je ale můžete kdykoliv, nejen o Vánocích a nejen z kapra.
Nálev na ryby obsahuje ocet s extrakty koření pro nakládání rybích výrobků (zavináče, pečenáče). Jedná se o přírodní produkt.
Ingredience na přípravu pečenáčů
- 1 lahev nálevu na ryby - 1 l
- kapr (nejlépe filety), nebo jiný druh ryb
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- cibule chilli paprička (nemusí být)
Postup přípravy pečenáčů z kapra
Kapra omyjte, nakrájejte na menší kousky, osolte a obalte v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance jako klasický řízek. Následně kousky kapra usmažte a nechte na papírové utěrce vychladnout. Smažené kousky kapra vložte do sklenice, přidejte cibuli, případně chilli papričku a zalijte nálevem na ryby. Sklenice uzavřete, dejte do domácí lednice a nechte 3 až 5 dní uležet.
Z jednoho litru nálevu na ryby připravíte zhruba 2 sklenice o objemu 0,75 l.
Nálev na pečenáče lze samozřejmě použít i na přípravu dalších rybích pochoutek, kde je možné použít kořeněný octový nálev.
Pečenáče můžete připravit i z jiných oblíbených ryb, skvělé budou např. z makrely, štiky, hejka, lína, okouna…. záleží jen na Vaší chuti a doma dostupných ryb.
Mistr kuchař doporučuje
Mistr kuchař Petr Stupka je vyhlášeným specialistou na přípravu pokrmů ze sladkovodních ryb. Rád připravuje pečenáče z třeboňského kapra, který má skvělé maso, více na: www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra.