Pečenáče z ryb - recept

Připravili jsme pro Vás recept na skvělé domácí pečenáče z kapra nebo i jiného druhu ryb.

Díky našemu nálevu na ryby je příprava velmi snadná a rychlá. Pokud vám po Štědrém dni zbudou porce obaleného kapra, budete mít práci ještě jednodušší a na Silvestra si pochutnáte na gurmánských pečenáčích. Připravit si je ale můžete kdykoliv, nejen o Vánocích a nejen z kapra.

Nálev na ryby obsahuje ocet s extrakty koření pro nakládání rybích výrobků (zavináče, pečenáče). Jedná se o přírodní produkt.

Ingredience na přípravu pečenáčů 

  • 1 lahev nálevu na ryby - 1 l
  • kapr (nejlépe filety), nebo jiný druh ryb
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • cibule chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy pečenáčů z kapra

Kapra omyjte, nakrájejte na menší kousky, osolte a obalte v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance jako klasický řízek. Následně kousky kapra usmažte a nechte na papírové utěrce vychladnout. Smažené kousky kapra vložte do sklenice, přidejte cibuli, případně chilli papričku a zalijte nálevem na ryby. Sklenice uzavřete, dejte do domácí lednice a nechte 3 až 5 dní uležet.

Z jednoho litru nálevu na ryby připravíte zhruba 2 sklenice o objemu 0,75 l.

Nálev na pečenáče lze samozřejmě použít i na přípravu dalších rybích pochoutek, kde je možné použít kořeněný octový nálev.

Pečenáče můžete připravit i z jiných oblíbených ryb, skvělé budou např. z makrely, štiky, hejka, lína, okouna…. záleží jen na Vaší chuti a doma dostupných ryb.

Mistr kuchař doporučuje

Mistr kuchař Petr Stupka je vyhlášeným specialistou na přípravu pokrmů ze sladkovodních ryb. Rád připravuje pečenáče z třeboňského kapra, který má skvělé maso, více na: www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra.