Rybí zavináče jsou velmi oblíbené jídlo. Jejich domácí příprava bude s naším nálevem na ryby rychlá a výsledek jedinečný!
Nálev na ryby obsahuje ocet s extrakty koření pro nakládání rybích výrobků (zavináče, pečenáče). Jedná se o přírodní produkt.
Domácí zavináče - ingredience:
- 1 l nálev na zavináče, pečenáče
- 1 kg rybích filetů (druh ryby zvolte podle své chuti, hodí se např. ze sleďů, pstruha, lína, candáta, bělic nebo kapra)
- cibule
- mrkev
- okurka
Při použití sklenic s obsahem 750 ml Vám 1 l nálevu na ryby vystačí zhruba na 2 tyto sklenice.
Postup přípravy zavináčů
Připravte si rybí filety a zeleninu, kterou chcete na zavináče použít (cibuli, mrkev, okurku a jiné). Pokud použijete do jídla kořenovou zeleninu, před použitím ji krátce povařte. Pak už připravujte samotné zavináče. Filet si rozložte a pokládejte na něj kousky zeleniny, poté zaviňte a sepněte párátkem. Vkládejte do sklenice, opět můžete přidat zeleninu a nakonec zalijte naším octovým nálevem na ryby. Sklenice pečlivě uzavřete. Připravené zavináče nechte doma alespoň 5 dní na chladném místě odležet.
Toto je základní recept na domácí zavináče, je možné si jej uzpůsobit dle chuti a nálady. Záleží jen na Vás, který je Váš favorit.
Kořeněný nálev na ryby lze samozřejmě použít i na další domácí rybí pochoutky, například pečenáče.
Tip pro mlsné jazýčky: Do zavináčů můžete také přidat kysané zelí, kopr nebo feferonku.