Připravili jsme ukázku receptů použití ochucených salátových octů na přípravu salátové zálivky.
Sálat ze zelí, mrkve a cibule
Bílé zelí (200g) a 1 cibuli najemno nakrájíme, 2 mrkve nastrouháme najemno a zalejeme připraveným nálevem z cukru, soli a salátového octu s příchutí chili nebo česneku. Promícháme a dle zvyklostí můžete přidat další koření.
Zelný salát s fazolí a chilli
1 cibule, 200g fazolí, hlávka zelí, sůl, pepř, salátový ocet s chilli. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s fazolemi dobře promícháme a přidáme buď octovou zálivku připravenou z našeho salátového octa, soli a cukru anebo stačí jenom lehce prokapat salátovým octem. Dle chuti lze přidat na dochucení bylinky.
Velmi oblíbená je rovněž sladkokyselá zálivka na salát - recept i na zálivku na okurkový salát najdete také v naší rubrice Recepty.
Pro různé zálivky na salát můžete vyzkoušet i vinné octy z naší nabídky.