Rychlosůl praganda - řeznická solící směs

Kód: 50361 50362 Zvolte variantu
75,01 Kč / ks 142 Kč / ks od 75,01 Kč / ks 66,97 Kč bez DPH 126,79 Kč bez DPH od 66,97 Kč bez DPH
Skladem (5 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Varianta

Jedná se o řeznickou solící směs pro výrobu masných produktů. Tato sůl s obsahem dusitanů slouží ke zvýšení trvanlivosti výrobků (chrání váš výrobek před účinky mikroorganismů), jedná se tedy o konzervační prostředek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedná se o řeznickou solící směs pro výrobu masných produktů. Tato řeznická sůl s obsahem dusitanů slouží ke zvýšení trvanlivosti výrobků (chrání váš výrobek před účinky mikroorganismů), jedná se tedy o konzervační prostředek.

Další výhodou je, že při použití dochází k uchování barvy vašich masných produktů (chrání tuky před oxidací). Udržuje stabilitu barvy.

Hlavním použitím je nakládání a příprava masa před uzením. Snižuje dobu “proležení” (dobu změknutí masa před uzením) u nakládaných mas.  Pro ten nejlepší výsledek vašich uzených delikates nabízíme  celou řadu produktů pro domácí uzení 

Praganda složení: sůl jedlá, protispékavá látka E535, oxid křemičitý E551, dusitan sodný E250 0,5-0,6%

Není určeno k přímé spotřebě. Skladování: v suchu a originální balení.

Praganda doporučené dávkování:

  • Vařené výrobky -  16-18 g/1 kg díla
  • Uzené výrobky - 20-22 g/1 kg díla
  • Fermentované (výroba studenou cestou) - 25-30 g/1 kg díla

Sůl praganda - varianty balení:

  • 1kg balení PE sáček
  • 2kg balení PE sáček

Použití při nakládání masa před uzením

Kusy masa se nejprve nasolí pomocí rychlosoli (25 g soli/1 kg masa). Takto připravené kousky necháme cca 2 dny odležet v chladu. Po dvou dnech maso ve vhodné nádobě zalijeme lákem (opět použijeme rychlosůl 100 g/1l vody). A 10 dnů necháme uležet v chladu. Doporučujeme po 3 dnech maso překládat. Pak udíme obvyklým způsobem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Minimální trvanlivost: 12 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: