Rychlosůl praganda - řeznická solící směs
Kód: 50361 50362 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Jedná se o řeznickou solící směs pro výrobu masných produktů. Tato řeznická sůl s obsahem dusitanů slouží ke zvýšení trvanlivosti výrobků (chrání váš výrobek před účinky mikroorganismů), jedná se tedy o konzervační prostředek.
Další výhodou je, že při použití dochází k uchování barvy vašich masných produktů (chrání tuky před oxidací). Udržuje stabilitu barvy.
Hlavním použitím je nakládání a příprava masa před uzením. Snižuje dobu “proležení” (dobu změknutí masa před uzením) u nakládaných mas. Pro ten nejlepší výsledek vašich uzených delikates nabízíme celou řadu produktů pro domácí uzení .
Praganda složení: sůl jedlá, protispékavá látka E535, oxid křemičitý E551, dusitan sodný E250 0,5-0,6%
Není určeno k přímé spotřebě. Skladování: v suchu a originální balení.
Praganda doporučené dávkování:
- Vařené výrobky - 16-18 g/1 kg díla
- Uzené výrobky - 20-22 g/1 kg díla
- Fermentované (výroba studenou cestou) - 25-30 g/1 kg díla
Sůl praganda - varianty balení:
- 1kg balení PE sáček
- 2kg balení PE sáček
Použití při nakládání masa před uzením
Kusy masa se nejprve nasolí pomocí rychlosoli (25 g soli/1 kg masa). Takto připravené kousky necháme cca 2 dny odležet v chladu. Po dvou dnech maso ve vhodné nádobě zalijeme lákem (opět použijeme rychlosůl 100 g/1l vody). A 10 dnů necháme uležet v chladu. Doporučujeme po 3 dnech maso překládat. Pak udíme obvyklým způsobem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.