Ocet kvasný lihový se používá jako potravinářská přísada a ke konzervaci potravin. Vyrábí se přírodní cestou kvašení za pomocí octových bakterií rodu Acetobacter. Jeho uplatnění zahrnuje použití v teplé kuchyni (ochucování omáček), ve studené kuchyni (výroba zálivek), zavařování (sterilaci) zeleniny, okurek, hub.
Další použití zahrnuje sanitační nebo dezinfekční využití, dá se využít k praní prádla, likvidaci vodního kamene, eliminuje zápachy, je možné ho použít jako prostředek při bodnutí hmyzem, ošetření drobných ran, proti plísňovým onemocněním nohou. Je biologicky odbouratelný, tedy šetrný k životnímu prostředí.
Informace o výrobě octa se dozvíte v našem článku - výroba a použití kvasného lihového octa.
Ocet kvasný lihový zakoupíte jako volný s odběrem v Brně a pak v baleních o objemu 1l, 5l, 10l, 20, 25l. Případně dle domluvy ve velkoobjemových obalech.