Ocet 8%
Kód: 94 95 97 98 99 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Ocet kvasný lihový 8% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter. Typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny. Výsledkem kvasného procesu je přírodní cestou získaná kyselina octová o koncentraci 12 - 14%. Po naředění na požadovaných 8% je ocet obarven potravinářským barvivem karamelem E150c a ochucen estragonovým aroma.
Ocet je používán jako konzervační prostředek k nakládání okurek, zeleniny, hub a dalších potravin do octového nálevu. Octový nálev se v gastronomii používá na přípravu utopenců. Jako okyselující prostředek je ocet využíván v teplé i studené kuchyni, při výrobě omáček, zálivek a různých typů lahůdek (např. zavináčů, utopenců). V pekařské výrobě se ocet používá při výrobě listového těsta.
Ocet je také oblíben pro své dezinfekční a čistící účinky. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran.
Veškeré informace se dozvíte v našem článku Výroba a použití kvasného lihového octa.
Který ocet je vhodný pro úklid v celé domácnosti si můžete přečíst v našich článcích Bílý ocet na úklid - ekologicky a levně, Ocet do pračky a Ocet do myčky.
Doporučujeme zakoupit oblíbený produkt z naší nabídky Ocet na úklid.
Varianty balení:
- malé balení - 1l PET láhev, 5l, 10l kanystr
- velká balení - 20l, 25l kanystr
- vlastní nádoby - prodej volného octa v Brně - pouze osobní odběr
- prodej octa s výměnou kanystrů V Praze a Brně, pouze osobní odběr - více informací.
Před použitím k přímé spotřebě doporučujeme ocet naředit vodou v poměru cca 1:4.
Složení: ocet kvasný lihový, pitná voda, estragonové aroma, barvivo E150c
Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 106 kJ, tuky 0 g, sacharidy - z toho cukry 0,03 g, bílkovinyく0,1 g, sůlく0,01 g
Výrobce : Pikant Ostrava s.r.o.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ocet kvasný lihový |
---|---|
Minimální trvanlivost: | neomezena |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.