Jablečný ocet 8%
Kód: 135 131 132 133 134 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný. Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná.
Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet nechává zrát - čím déle, tím lépe. Námi nabízený produkt je filtrovaný a nepasterizovaný.
Použití v kuchyni je velmi široké a zahrnuje ochucování salátových dresinků, marinád, čatní, k čerstvé zelenině, k přípravě marinád na maso, konzervování potravin. Jablečný ocet se také využívá jako pomocník při hubnutí, pročišťuje organismus, na koupele rukou a pleti, pro oplachování vlasů po umytí (dodává lesk).
Jablečný ocet se používá i jako doplněk stravy. Různé zdroje uvádí že obsahuje důležité složky jako vápník, draslík, hořčík, vitamín C, B1, B2, B6 i biotin.
Složení: ocet kvasný ovocný, pitná voda
Obsah kyseliny octové: 5%
Skladování: v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Výživové hodnoty na 100 ml:
Energetická hodnota <50 kJ / <12 kcal
Tuk <0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy <0,3 g
- z toho cukry <0,1 g
Bílkoviny <0,3 g
Sůl 0,03 g
Varianty balení
- malé balení - 1 l PET láhev, 5 l, 10 l kanystr
- velká balení - 20 l, 25 l kanystr
- vlastní nádoby - Prodej octa s výměnou kanystrů V Praze a Brně, pouze osobní odběr.
Před použitím je nutné jablečný ocet naředit. Nepodávat dětem do 3 let věku. Jablečný ocet by neměly užívat osoby s vředovými chorobami.
Výrobce: Kávoviny Pardubice a.s.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ocet kvasný lihový |
---|---|
Minimální trvanlivost: | 36 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.