Karamel lihovinový E 150a
Kód: 50926 50914 50915 50916 50917 50918 50919 50920 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Lihovinový karamel je tekuté potravinářské barvivo hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C. Při výrobě se používá malé množství uhličitanu sodného k podpoření tvorby tmavé barvy. Jedná se o přírodní potravinářské barvivo.
Lihovinový karamel se používá k barvení alkoholických nápojů typu tuzemák, fernet, lze dobarvovat i lihoviny typu brandy. Karamel je dobře rozpustný ve vodě a v lihu.
Tento typ karamelu se značí kódem E150a, případně jako jednoduchý karamel. Jiné označení pro karamely a dříve používaný název je kulér nebo také cukrový kulér.
V naší nabídce naleznete i další druhy karamelů, a sice potravinářský karamel E150c používaný k barvení potravinářských a uzenářských výrobků, např. octa, anglické slaniny nebo k barvení různých typů omáček a také karamel pivní E150c, určení k barvení piva, a to i při domácí výrobě. Od potravinářského karamelu E150c se liší výrazně tmavší barvou.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1200 – 1300 kJ/282 – 307kcal
Obsah tuků <0,01 g
z toho mastné kyseliny <0,01 g
Obsah bílkovin <0,1 g
Obsah sacharidů 75 g
z toho cukry 28 g
Obsah soli 0 g
Varianty balení
- 1 l, 1,5 l až 2 l (PET láhev) - pro domácí použití a malé provozy
- 5 l - 25 l (kanystry) pro potravinářskou výrobu
- 50 l konev pro velkoodběratele
Karamel je určený k barvení alkoholických nápojů, není určen ke slazení nápojů.
Složení: cukr krystal, voda, uhličitan sodný (jedlá soda).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Karamely - potravinářská barviva |
---|---|
? Alternativní název: | kulér, cukrový kulér |
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Dávkování: | 0,1 kg / 100 kg (litrů) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.