Karamel univerzální E 150d
Kód: 50956 50949 50950 50951 50952 50953 50954 50955 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Univerzální karamel E150d je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C, maximálně však 140°C. Při výrobě se používá siřičitanových sloučenin a amoniaku k podpoření tvorby tmavé barvy a typické chuti a vůně. Karamel je přírodní potravinářské barvivo.
Univerzální karamel má široké uplatnění k barvení mnoha potravinářských výrobků. Je ideální barvivem pro sladké nápoje kolového typu, lze ho použít k barvení omáček, pečiva, snídaňových cereálií, piva a jiných alkoholických nápojů, můžete jím obarvit také domácí sirupy, džemy, ale třeba také bonbóny. Je dobře rozpustný ve vodě. Používá se pokud potřebujeme docílit tmavé až černé barvy.
Univerzální karamel se značí kódem E150d. Dříve se pro karamely používal název kulér nebo také cukrový kulér či potravinářský kulér.
Aromka Brno nabízí také pivní, potravinářský a lihovinový karamel. Lihovinový karamel E150a je určen především na barvení nápojů a lihovin, kterým dodává hnědou rumovou barvu. Pivní karamel je určen k barvení piva, a to i při domácí výrobě. Potravinářský karamel se používá k barvení hlavně uzenářských výrobků (ostravské klobásy, anglická slanina), lze také použít k barvení pečiva nebo 8% octa.
V nabídce máme také karamel lihovinový E150a, karamel potravinový E150c a karamel pivní E150c.
Varianty balení
- 1l až 2l (PET láhev) - pro domácí použití a malé provozy
- 5l do 25 l (kanystry) pro potravinářskou výrobu
- 50l konev pro velkoodběratele
Karamel je určený k barvení potravinářských výrobků, není určen ke slazení nápojů.
Složení: cukr krystal, voda, siřičitanová sloučenina amoniak
Doplňkové parametry
Kategorie: | Karamely - potravinářská barviva |
---|---|
? Alternativní název: | kulér, cukrový kulér |
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Dávkování: | 0,05 kg / 100 kg (litrů) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.