Karamel pivní E 150c
Kód: 50948 50941 50942 50943 50944 50945 50946 50947 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Pivní karamel je tekuté černé barvivo na potraviny vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C, maximálně však 140°C. Při výrobě se používá amoniaku k podpoření tvorby tmavé barvy. Amoniak a použitá kyselina chlorovodíková jsou pouze látky pomocné. Jedná se o přírodní potravinářské barvivo.
Pivní karamel se používá k barvení piva tmavého typu a to nejen v pivovarech, ale i při domácí výrobě piva. Lze ho také použít k barvení uzenářských výrobků, např. anglické slaniny. Karamel je dobře rozpustný ve vodě. Tento typ karamelu lze použít, pokud potřebujete docílit černého zbarvení vašich produktů.
Pivní karamel se značí kódem E150c. Jiné označení pro karamely a dříve používaný název je pivní kulér nebo také cukrový kulér. V naší nabídce naleznete také další druhy karamelů, a sice potravinářský karamel E150c určený k barvení potravinářských výrobků např. 8% octa a k barvení uzenářských výrobků, např. ostravská klobása, anglická slanina a karamel lihovinový E150a určený k barvení nápojů a lihovin, kterým dodává hnědou rumovou barvu.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1290 kJ/300 kcal
Obsah tuků <0,01 g
z toho mastné kyselin <0,01 g
Obsah bílkovin <0,1 g
Obsah sacharidů 75,7 g
z toho cukry 28,3 g
Obsah soli <0,05 g
Varianty balení
- 1 l, 1,5 l až 2 l (PET láhev) - pro domácí použití a malé provozy
- 5 l - 25 l (kanystry) pro potravinářskou výrobu
- 50 l konev pro velkoodběratele
Karamel je určený k barvení potravinářských výrobků, není určen ke slazení nápojů.
Složení: cukr krystal, voda, amoniak, kyselina chlorovodíková.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Karamely - potravinářská barviva |
---|---|
? Alternativní název: | kulér |
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Dávkování: | 0,5 - 1 kg / 100 kg (litrů) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.