Ocet kvasný lihový
Nejprodávanější
Ocet je vhodný pro zavařování, konzervaci okurek, zeleniny i dalších potravin. Má široké použití ve studené kuchyni na výrobu zálivek na saláty. V teplé kuchyni se používá při ochucování omáček. Ocet prodávaný v našem eshopu je vyroben tradičním způsobem kvašení pomocí octových bakterií, které přeměňují kvasný líh na ocet. Dodáváme ocet v koncentracích 10%, 8% a 5% nebo jako volný při osobním odběru.
Dále se ocet využívá jako biologicky odbouratelný, tedy ekologický čistící prostředek (octový čistič), k čištění, dezinfekci, praní a likvidaci vodního kamene a na likvidaci plevele. Ocet eliminuje zápach. Při zředění lze použít jako prostředek při bodnutí hmyzem a ošetření drobných ran.
Další informace o výrobě octa jsou v článku - výroba a použití kvasného lihového octa. Kromě klasického octa najdte v našem eshopu i jablečný ocet. Na našem blogu je k dispozici i vysvětlení pojmů bílý ocet a destilovaný ocet.